כיצד מזהים עכבר במסעדה?

הימצאותו של עכבר במסעדה לא רק שתעורר בהלה גדולה בקרב הסועדים והסועדות, אלא גם תחשוף את המסעדה לצעדי מנע משמעותיים מטעם משרד הבריאות, דבר אשר עלול להוביל להשבתת בית העסק.

למרבה המזל, עכברים אינם נוהגים להסתובב ולהתרוצץ יותר מדי באזורים מרובי אנשים, ולרוב הם יקפידו על אזורי מסתור שונים, וכן על שוטטות ברגעים שקטים וכל שכן בשעות הלילה המאוחרות.

ועם זאת, אל לנו להתעלם מן הבעיה, ואנו מאמינים שאתם חוששים שמא ישנה אחת כזאת לאור סימנים שונים המרמזים על הימצאותו של עכבר (זאת אלא כמובן אם פגשתם אותו 'פנים מול פנים', ואז אין מקום לספקות).

כאן נסביר כיצד מזהים אם אכן מדובר בעכבר, ומה עליכם לעשות.

כיצד מזהים עכבר במסעדה?

עכבר או חולדה? מה הבדלים?

עכברים וחולדות על פניו דומים למדי, ועם זאת, במידה ופגשתם בהם פנים מול פנים, הרי שישנו הבדל משמעותי אחד: הגודל.

בעוד שעכבר יכול להגיע עד לגודל של כ-4 סנטימטרים לכל היותר, הרי שחולדות יכולות להגיע לגדלים מרשימים למדי של עד 10 סנטימטרים (וישנם מקרים יוצאי דופן שהחולדה ממש מזכירה בממדיה מעין חתול רחוב קטן).

הבדל משמעותי נוסף טמון בכף שרבים חושדים שמא העכבר הוא זה שכרסם את רחבי המסעדה וכל שכן באזורי מסתור ואזורים עם כבלים חשמליים.

במידה ופגשתם בכרסומים מכובדים שכאלו, דעו כי אין מדובר בעכבר אשר לו מסוגלות פיזית פחותה מן החולדה. זוהי החולדה שהצליחה לכרסם את דרכה, ולמעשה החולדה יכולה לכרסם את דרכה דרך מגוון רחב של פריטים וחומרי גלם.

על-כן, היבטים אלו יכולים לענות לכם אם פגשתם בחולדה במסעדה או שמא היה מדובר בעכבר.

הרמז הבולט ביותר: מאפיין הגללים

רמזים 'עדינים' בדמות גללים יכולים בהחלט להסגיר מיהו האורח הלא רצוי ולא קרוי שהגיע אל המסעדה וגרם לכם זה עתה לכאב ראש תברואתי.

במידה ואתם פוגשים בגללים בצבעי חום כהה עד שחור העונים על תיאור של גרגר אורז, הרי שמדובר בעכבר.

במידה ופגשתם בגללים באותו הגוון אך גדולים ושאינם נראים כמו אורז, הרי שמדובר בגללים השייכים לחולדה.

'משהו קטן... אמרו לי שאולי זאת בכלל עכברוש'

נקרא לפינה הזאת מעין 'הידעת?' 🙂

עכברוש וחולדה הם למעשה אותה החיה.

חולדה זהו השם הרשמי של המכרסם, זאת בעוד שעכברוש זהו מעין כינוי / סלנג שהשתרש.

במידה ופגשתם בחולדה, אזי יש לכם עכברוש במסעדה. זהו אותו המכרסם בדיוק.

כיצד מדבירים עכבר במסעדה?

1. סריקת המסעדה

לאחר שנדלה מכם פרטים באשר לסימנים המזהים שציינו מעלה, אנו נגיע ונערוך גם סקירה מטעמנו.

השיחה עמכם תעזור לנו להיערך עם הציוד המתאים ועם אסטרטגיית הדברה אותה נכין מבעוד מועד.

לאחר מכן, נתחיל בזיהוי אזורים אסטרטגיים וחשובים בהם העכברים עלולים להתרוצץ ושעלולים להוות עבורכם כמקום מסתור מעולה או כמקום מחייה טוב ויעיל.

2. חומרי ההדברה

לאחר מכן, נתחיל במלאכת ההדברה, וזאת לאחר שנחליט באילו חומרים נשתמש ובאיזו אסטרטגיה נטמין אותם.

כך למשל, ישנה האפשרות להטמין את החומרים באופן המתרכז בעיקר באזורים אסטרטגיים דוגמת פינות הקיר או באזורי מסתור מסוימים.

לעומת זאת, ישנה האפשרות שנטמין מלכודות אשר ימשכו את העכבר ישירות אלינו ויתפסו אותו בשעת מעשה.

כמו-כן, נבחן באילו חומרים להשתמש ואם להיעזר בחומרי הדברה ירוקים או שמא בחומרים עוצמתיים יותר. נאמר כאן באופן גלוי כי ההעדפה הברורה היא לחומרי הדברה ירוקים הנחשבים לבעלי רעילות נמוכה, אינם פוגעים בבני אדם ואינם משביתים את כלל פעילות המסעדה.

3. ביצוע הדרכה לצוות המסעדה

עם תום ההדברה למסעדה, תיערך הדרכה מסודרת לכלל צוות העובדים והעובדות או לנציג מטעם המסעדה, וזאת במטרה להבטיח שכלל הצוות יידע באילו חומרי הדברה נעשה שימוש.

כמו-כן, מטרת ההדרכה היא להסביר על הגורמים השונים שהביאו לביקורו של העכבר במסעדה, ובכך לפעול למען מניעת הישנות הבעיה בפעמים הבאות.

אודותיי

ברוכים הבאים לאתר העכבר והג'וק, שמי אהוד שירי, אני מדביר מוסמך מטעם המשרד להגנה על הסביבה, בעל ניסיון רב בהדברת מכרסמים ומזיקים, ובאופן פרטני בעסקים בתחום המזון.

מספר הרישיון כפי שמוצג להלן: 1891.

אני מזמין אתכם לקבל שירות אישי ומסור, במסגרתו אדאג שהמכרסמים כבר לא יעמידו את המסעדה בפני אתגר, והם יחפשו לעצמם מקום מגורים חדש.

אהוד שירי מדביר מוסמך

דיברנו על:

עוד באותו הנושא

דילוג לתוכן