העכבר והג'וק מספקת שירותי הדברה לעסקים בתחום המזון, החל מבתי קפה, דרך מסעדות ועד למפעלים.
ההדברה כוללת את כל סוגי המזיקים: יתושים, נמלים, זבובים, פרעושים, מכרסמים (עכברים וחולדות) ומיני ג'וקים שונים.
אנו משתמשים בטכניקות הדברה ירוקות, ובמידת האפשר (להוציא מקרים חריגים) מאפשרים להמשיך בפעילות השוטפת באין מפריע.
הדברה כתחזוקה שוטפת
הדברת מפעלי מזון היא חלק ממגוון של פעולות יזומות על-ידי המפעל הנערכות למען השמירה והעמידה בתקנות המחמירות של משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה.
הדברת המפעלים לרוב תיערך כפעולה יזומה למען השמירה על סטריליות המפעל ועל מיגורם ומניעתם של כלל המזיקים והמכרסמים על סוגיהם. עם זאת, לעתים עולה הצורך בהזמנת הדברה דחופה וזאת מטעמי חירום לאור הימצאותם של מזיקים או התפרצותה של סוגיה תברואתית.
בעכבר והג'וק אנו מספקים את שירותינו לכל מפעלי המזון בכל היקף, החל מפרויקטים הנוגעים למטבחים האמונים על מאכלים מוכנים מראש ו/או שילוחים לפי מסעדות, ועד למפעלי מזון רחבי ידיים המצריכים סקירה והדברה של שטחים נרחבים.
מה הדברת המפעל כוללת?
הדברת מפעלי מזון כוללת סריקה מקיפה של כלל שטח המפעל, זאת לאיתור אזורים הנגועים במזיקים, וכן לאיתור מוקדים מועדים לפורענות אשר עלולים להוביל להישנותה של התופעה ולחזקתם של המזיקים פעם אחר פעם.
ההדברה מוכרחה לשלב מענה מידי לבעיה, זאת לצד גיבוש אסטרטגיה שמטרתה להבטיח שקט מופתי עבור מנהלי המפעל לאורך זמן רב.
שירותי ההדברה כוללים:
- סקירה מקיפה של שטח המפעל
- ניקויו וחיטויו של המפעל
- שימוש בטכניקות ריסוס והטמנת רעלים תוך הדרכה סדורה על כלל הנעשה במפעל
- מתן הנחיות לאחר ביצוע ההדברה לרוב הסבר על סוגי החומרים בהם נעשה שימוש
- זמינות מידית לכל התייעצות ושאלה עם תום ההדברה
יצוין כי ההדברה מבוססת על חומרי הדברה ירוקים בלבד, וזאת כדי להבטיח את המשך פעילותו הסדירה של מפעל המזון וללא כל צורך בהשבתה ממושכת.
שלבי ההדברה
1. סריקת המפעל לרבות מחסנים ופסי הייצור
את הסריקה עלינו לערוך בכל אזורי המפעל, ולא רק באזורים בהם דווח על הימצאותם של חרקים, מכרסמים או מזיקים אחרים.
הסריקה מוכרחה לכלול את המחסנים ואת פס הייצור, שכן על אף שאזורים אלו נוטים להיות נקיים ולעבור תחזוקה שוטפת על-ידי עובדי המפעל, הרי שהם לעתים קרובות מתגלים כמקור למזיקים תוך שהם כוללים אזורי מסתור רבים וכן גורמי משיכה המביאים אליהם את המזיקים והחרקים.
2. החלטה על סוגי חומרי ההדברה
בהתאם למזיקים שיימצאו בשטח מפעל המזון, כך נחליט גם על סוגי חומרי ההדברה בהם נשתמש.
כך למשל, באם יימצאו חרקים בשטח המפעל, הרי שנשתמש בחומרי הדברה לרבות ריסוס וכן כדוריות ג'ל הנתפשות על-ידי החרקים כמעין מזון, ולאחר מכן הן מדביקות את החרקים ומדביקות את 'חבריהם' כאשר הם שבים חזרה לאזורי המסתור.
באשר למכרסמים הרי שנגבש את ההחלטה הנכונה אם להיעזר ברעלים או לחילופין במלכודות.
3. הטמנת חומרי ההדברה לרבות אזורים אסטרטגיים
הדברה מקצועית מוכרחה להסתמך על היכולת לאתר את המוקדים מהם נבעה הבעיה מלכתחילה, וכן אזורים המהווים כמעין מוקד משיכה עבור המזיקים.
את חומרי ההדברה נטמין באזורים היעילים ביותר אשר יוכלו לסייע להשיג את המטרה ובהקדם האפשרי.
4. ביצוע הדרכה מסודרת
הדרכה מסודרת לעובדי מפעל המזון, לרבות הודעות ברורות ונהירות המודיעות על החומרים בהם נעשה השימוש.
כמו-כן, יינתן דו"ח עבודה מסודר עבור המפעל, זאת לצרכי בקרה ועבור שיקוף המפעל אל מול הגורמים הרלוונטיים המראה כי אכן נקט בכל האמצעים הנדרשים על-פי התקנות המחמירות של משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה.
אודותיי
ברוכים הבאים לאתר העכבר והג'וק, שמי אהוד שירי, אני מדביר מקצועי, מספר רישיוני כפי שמצוין גם בתמונה שלהלן הינו: 1891.
לאורך השנים צברתי וותק וניסיון רב בביצוע הדברות עבור מגוון רחב של גורמים, החל מלקוחות פרטיים, דרך עסקיים ועד למוסדיים.
התמקצעתי בתחום ההדברות למסעדות, וכיום אני מציע את שירותיי לכל עסקי המזון, לרבות הדברה למפעלי מזון בהתאם לנדרש.
בכל שאלה והתייעצות, ניתן ליצור עמי קשר ישיר, ואשמח לסייע.
אזורי השירות
השירות ניתן בכל רחבי הארץ.
מקום הפעילות המרכזי הינו מרכז הארץ, וכן ניתן לקבל שירות מהיר גם בשרון ובאזור ירושלים והשפלה.
לאזור הצפון והדרום ניתן להזמין שירות, אך חשוב לעשות זאת בתיאום מראש.