הדברת מכרסמים במסעדה – איך מתחילים?

מכרסמים הם אינם עניין של מה בכך אשר יכול לאפשר לנו להמתין ולו רגע אחד. מן הרגע בו איתרנו רמזים על הימצאותו של מכרסם במסעדה (וכן בכל אזור אחר גם אם דירה או בית פרטי) הרי שעלינו להבין כי מדובר בסוגיה תברואתית מן המעלה הראשונה.

לצד העובדה שמכרסם המשוטט לו במסעדה עלול לעורר בהלה רבה מצד הסועדים והסועדות וכן מצד צוות העובדים, הרי שנשיכה של מכרסם שנבהל מן הנוכחות של האנשים במסעדה, עלול לחשוף אותם למחלות מסכנות חיים.

הוסיפו לכך עובדה נוספת והיא שמכרסמים עלולים להתרבות ולהפוך את המסעדה לביתם השני, והרי לכם צרה צרורה.

מה עושים? כיצד מגיבים?

קודם כל מסדירים את הנשימה 🙂 והדבר הבא שעליכם לעשות הוא ככל הנראה להזמין הדברה.

הדברת מכרסמים במסעדה - איך מתחילים?

אודותיי

שמי אהוד שירי, אני מדביר מוסמך, מוכר על-ידי המשרד להגנה על הסביבה (והקפידו שכל מדביר או חברת הדברות עליהם תסתמכו יהיו מוכרים על-ידי מדינת ישראל).

אני עוסק בהדברות פרטיות וכן בהדברות מסחריות המתמקדות בעיקר בתחום המזון.

את שירותיי אני נותן למסעדות, בתי קפה, עגלות קפה למיניהן ועד לדוכנים ומפעלים בתחומי המזון.

אחת מן ההדברות אליהן אני נדרש היא הדברת מכרסמים לרבות חולדות ועכברים במסעדות.

ההדברה נערכת באמצעות מלכודות אותן אני מטמין באזורים אסטרטגיים (ובהתאם לסוג המכרסם) וכן באמצעות פיזורם של רעלים באזורים אסטרטגיים נוספים בהם המכרסמים עשויים להיות.

ההדברה מנקה את המסעדה מן המכרסמים, ומביאה עמה אקט מניעתי למשך זמן רב.

בכל שאלה והתייעצות אני מזמין אתכם להתייעץ עמי או להשאיר לי פניה ואשמח לעמוד לשירותכם.

אהוד שירי מדביר מוסמך

כיצד מתחילים בתהליך?

הדברת מכרסמים למסעדות נסמכת על 2 פעולות מרכזיות:

  • איתור מקור הבעיה – ראשית כל נבקש להבין מהם ההיבטים המרכזיים שהובילו להימצאותם של המכרסמים מלכתחילה. במקרים מסוימים נמצא כי מדובר בנדידת מכרסמים שהגיעה כתוצאה מעבודות תשתית שהיו בסמוך למסעדה. במקרים אחרים נגלה כי ישנם ליקויים תברואתיים שונים ובעיקר היגייניים שמשכו את המכרסמים אלינו. הבנת מקור הבעיה תסייע לנו לפעול למניעת הישנותה.
  • מתן פתרון – פתרונות מידיים וכן פתרונות המספקים את התוצאות בתוך זמן קצר. בין היתר נפעל להטמנת מלכודות אשר ימשכו את המכרסם או המכרסמים וילכדו אותם, וכן לאמצעים נוספים לרבות הטמנת רעלים שיביאו לפתרון המהיר ביותר.

האם מדובר בחולדה או בעכבר?

שאלה שעולה לא אחת מצד בעלי ובעלות מסעדות ובתי עסק בתחום המזון היא – איזה סוג מכרסם בדיוק פקד את המסעדה.

עכבר (לרוב עכבר השדה) הוא קטן ממדים, זקיז מאוד ונפוץ בעיקר במסעדות היושבות על אזורי קרקע ובסמוך לאזורי טבע שונים.

כך למשל מסעדות בקומות גבוהות נהנות מ'הגנה' גבוהה יותר.

חולדה לעומת זאת יכולה להגיע לממדים דיי מרתיעים, ישנן אף חולדות בגודל שמזכיר את ממדיהם של חתולים.

החולדות לרוב יהיו באזורים עירוניים וכל שכן ינדדו מתוך תשתיות הביוב העירוניות.

החולדה היא מסוכנת יותר מן העכבר ועלולה לנשוך.

ניתן להבדיל בין הימצאות עכבר לבין הימצאות חולדה במסעדה על-פי גודל הגללים. צואת החולדה הינה בגודל של אורז לשם ההשוואה, זאת לעומת צואת העכברים שהיא בגודל של עיגולים קטנטנים. 

הדברה ירוקה למכרסמים במסעדות

הדברה ירוקה היא למעשה ההדברה הנפוצה ביותר כיום, ועם זאת רבים נרתעים ומבקשים לדעת בבטחה אם זוהי ההדברה שיקבלו עבור הפרויקט אותו הזמינו.

גם אני מעניק שירותים המבוססים על הדברה ירוקה, כאשר מדובר למעשה בחומרי הדברה שאינם פוגעים בסביבה, אינם מסכנים את הסובבים או מעוררים אלרגיות, וכן שאינם כוללים כימיקליים עוצמתיים ובריכוזים רבים.

חומרי ההדברה הקלאסיים במתכונתם שכללו כימיקליים בריכוזים גבוהים, הביאו לסיכונים משמעותיים לציבור ועל-כן הם פחות נפוצים כיום (וחלקם גם נאסרו לשימוש).

בשירותיי עבור הדברת מכרסמים במסעדה אני עורך שימוש אך ורק בחומרי הדברה ירוקים, דבר אשר מאפשר גם את המשך פעילותה הסדיר של המסעדה, וללא כל הפרעה.

היכן השירות ניתן?

בחיפושכם אחר מדביר מכרסמים למסעדות, אשמח להציע את שירותיי.

אני מעניק שירותי הדברות במרכז הארץ, אך גם ניתן להיעזר בשירותיי באזור השרון וכן באזור ירושלים.

באזורים מרוחקים יותר בצפון ובדרום אני יכול לספק שירות אך בכפוף לתיאום מראש בלבד. עם זאת, אני גם בקשר חם וטוב עם קולגות לתחום עליהם אשמח להמליץ ואשר ממוקמים בסמוך לאזור המסעדה שלכם.

התייעצו איתנו

בכל שאלה והתייעצות בנושא הדברת מכרסמים במסעדות ובבתי קפה אני מזמין אתכם להתייעץ איתי אישית ואשמח לסייע.

אהוד שירי – מדביר מוסמך

דיברנו על:

עוד באותו הנושא

דילוג לתוכן