הדברת ג'וקים במסעדה – איך מתחילים?

הדברת חרקים דוגמת תיקנים במסעדה נדרשת או בעקבות אקט תחזוקתי (כגון קרבה לעונה החמה ומניעת היתכנות לחרקים בעת עונת הקיץ) או בעקבות מקרה חירום ובו לפתע החרקים צובאים על המסעדה בהמוניהם וצצים להם יש מאין.

לצד העובדה שהימצאותם של חרקים יכולה להבהיל את הסועדים והסועדות ואת צוות העובדים והעובדות, הרי שהם מביאים מותירים את חותמם על הנוכחים ועלולים כל שכן 'להשחיר את שמה' של המסעדה ולפגוע במוניטין שלה.

בעכבר והג'וק תוכלו לקבל הן שירותי תחזוקה והן שירותים מעכשיו לעכשיו בעתות חירום לצורך הדברת המזיקים והחרקים.

העכבר והג'וק הוקם ומנוהל על-ידי, אהוד שירי, מדביר מוסמך מטעם המשרד להגנה על הסביבה, מומחה בביצוע הדברות למסעדות, ובזמינות מלאה.

הדברת ג'וקים במסעדה - איך מתחילים?

סוגי הג'וקים שעלולים להיות במסעדה

ישנם מספר סוגים שונים של חרקים ותיקנים שעלולים להימצא במסעדה ולהלן העיקריים שבהם:

סוג החרק

מאפיינים פיזיים

תיקן אמריקאי

אורך גוף: 4.5 ס"מ.

מאפיינים: צבעים חומים ואדומים. 

 

תיקן גרמני

אורך גוף: כ-1.5 ס"מ בלבד. 

צבעים: חום כהה.

 

תיקן מזרחי

אורך גוף: כ-2.5 ס"מ.

צבעים: חום כהה עד כמעט שחור

 

תיקן פסים

אורך גוף: כ-1.5 ס"מ.

צבעים: פסים חומים

 

תיקן שדה

אורך גוף: 2 ס"מ.

צבעים: חום בהיר

הטיפול בכל אחד מן התיקנים והחרקים שצוינו מעלה הוא מעט שונה, אך דומה.

בעת שאני מגיע אל המסעדה, אבקש לעשות סקירה מקיפה ולהבין את סוג הג'וקים במסעדה, ורק לאחר מכן להתחיל בעבודת ההדברה עצמה.

חשוב לציין שההדברה לכשעצמה היא מועילה אך היא איננה הרמטית – עלינו להבין מדוע הם הגיעו ומה עשינו לא נכון שהביאו את החרקים אל 'ביתנו'.

לרוב יהיה מדובר בהיגיינה לקויה, וחשוב להקפיד על נהלים ברורים באשר להימצאותן של שאריות מזון, בסגירת הפחים ובפינויים (יותר מאשר פעם אחת ביום).

כמו-כן, חשוב לבחון היטב שאין כל היבטים הנדסיים שהביאו להימצאותם של החרקים במסעדה דוגמת פתחים ואזורי מסתור שיצרו תנאי מחייה נוחים.

הדברת ג'וקים במסעדה נכונה גם לזבובים ויתושים

לצד הימצאותם של חרקים דוגמת תיקנים, הרי שזבובים ויתושים בהחלט יודעים כיצד למרר את חייהם של הנוכחות והנוכחים.

כחלק ממתן שירותי הדברת חרקים למסעדות אני גם מדביר ומסיר את החשש מפני הימצאותם של זבובים (אשר יכולים להפוך למטרד ממעלה ראשונה עבור הסועדים וכן עבור צוות המטבח) והדברת יתושים.

כחלק מן השירות, אבדוק אם ישנם מקורות מים עומדים ושלל אזורים אשר יכולים להפוך למקורות מחייה יעילים עבור החרקים, וכן בביצוע הדברה והטמנת חומרים ורעלים באזורים אסטרטגיים.

כיצד הדברת המסעדה מתבצעת הלכה למעשה?

את ההדברה אני עורך עם חומרי הדברה ירוקים בלבד. ההדברה נערכת באמצעות מספר טכניקות לרבות:

  • ריסוס – ביצוע ריסוס עם רעלים ייחודיים ירוקים נגד חרקים ובהתאם לסוג החרק. מדובר בהדברה יעילה תוך שהיא נערכת בתפזורת רבה, וכן ניתן להתיז את החומר באזורים אליהם אדם איננו יכול להיכנס דוגמת פתחי מסתור וחורים בקירות.
  • ג'ל – ג'ל שמושך אליו את החרקים ושנתפס על-ידם בתור מזון. הג'ל 'מדביק' את החרק ברעל והוא מביא אותו אל יתר החרקים ובכך מביא להדבקה המונית ולהדברה יעילה.
  • לוכדים – לוכדי זבובים ויתושים, חומרים בעלי יעילות גבוהה ויכולת ללכוד את המעופפים בתוך זמן קצר.

ההדברה לרוב איננה מצריכה מן המסעדה כל פעולה מצדה, ואין צורך להשבית את המסעדה. כמובן אסייג את דבריי ואומר כי כל מקרה הוא לגופו וניתן להתייעץ איתי בחום.

אודותיי

שמי אהוד שירי, מספר הרישיון שלי כפי שמצורף להלן הינו 1891.

אני מדביר מוסמך מטעם המשרד להגנה על הסביבה.

רישיוני מעניק לי את היכולת והסמכות להדביר באזורים שונים ורבים לרבות דירות, משרדים ועד לשטחים פתוחים.

במרוצת השנים צברתי ניסיון רב בהדברת מסעדות לרבות הדברת מכרסמים במסעדות וכן הדברת ג'וקים במסעדות.

היכן השירות ניתן?

בכל רחבי הארץ, אם כי מקום מושבי הוא במרכז.

את עיקר השירותים אני נותן באזור המרכז, השרון וירושלים.

ניתן להזמין הדברת ג'וקים במסעדה גם באזור הצפון והדרום, אך נדרש תיאום מראש.

ובכל שאלה והתייעצות, צרו עמי קשר טלפוני או השאירו פניה באתר, ואשמח לסייע.

דיברנו על:

עוד באותו הנושא

דילוג לתוכן